12 Ocak 2015 Pazartesi

Yaban Mersinli Tart


Merhabalar..:)

Yaz mevsimi meyvelerinden yaban mersinli tartla yeni baslayan haftaniz tatli baslasin..:) yaban mersini agacimiz 2 senelik, bu sene masallah o kadar cok meyve verdi ki..Tazecik dalindan koparip bol bol yedik cok sukur,  arkadaslarimiza bile tatimlik verdik.

Hazir tam zamaniyken gecen gun bu nefis yaban mersinli tarti yaptim.Eger bulamadiginiz takdirde dondurulmus yaban mersini veya istediginiz bir orman meyvesi ile de yapabilirsiniz.

*1 cup 250gr'lik su bardagina es deger.*

Malzemeler

Ic dolgu malzemesi.

- 2 yumurta.
- 3/4 seker.
- 1 yemek kasigi limon kabugu rendesi.
- 1/2 cup un.
- 1/3 cup sut.
- 250gr. yaban mersini.
- Bir miktar uzerine serpmek icin pudra sekeri.

Tart hamur malzemesi.

- 1 + 1/2 cup un.
- 1 yemek kasigi seker.
- Bir cimdik tuz.
- 150gr. tuzsuz tereyag minik kuplere bolunmus.
- 1 yumurta sarisi ve bayazi ayrilmis olsun.
- 2 yemek kasigi buzlu su.

Yapilisi.

Mutfak robotuna un, seker, tuz ve kup halinde tereyagini eklenip hizli devirde galeta unu gibi dagilacak kivama gelen kadar cekin.
Robot calisir vaziyette iken yumurta sarisi ve 2 yemek kasigi buzlu su ekleyerek hamuru butunlestirin.
Hamuru makinadan alip iyice yogurun ve strec filme sarip 20dk. buzdolabinda dinlendirin.
Ic harci icin yumurtalari, sekeri, limon kabugu rendesi, sut ve unu karistirma kabinda puruzsuz kivama gelene kadar cirpin.
Sure sonunda dinlenen hamuru dolabdan alin.
Hafif un serpilmis tezgah da merdane ile kullanacaginiz kalibin ebati kadar acin ve kaliba yerlestirin.
Hamuru kalibin sekline gore yerlestirip tabanin bir kac yerine catal  batirin.
Hamurun ustune yagli kagit yerlestirip agirlik yapmasi icin kuru bakliyat veya tart agirliklarini yerlestirin.
Onceden isinmis 180 dereceli firinda 15dk. pisirip kalibi firindan alin.
Uzerinde ki yagli kagidi ve agirliklari alip cirpilmis yumurta akini firca ile tartin tabanina surun. Kalibi tekrar firina verip 10dk. daha pisirip firindan alin.

Onceden cirptiginiz ic dolgu malzemesini tabanin her yerine gelecek sekilde bosaltip yaban mersinleri yerlestirin.
Tarti tekrar firina surup 20- 25dk. uzeri altin rengi olana kadar pisirin.


Pisen tarti tel izgara uzerine alin ilinana kadar bekleyip pudra sekeri serpin.
 Sour krema veya dondurma ile servis edin.
 Passion fruit (pesin okunusu) kabuklarina dondurma doldurup uzerine meyvenin icini yerlestirip servis yaptim..

Allah, sofralarimiza bereket versin insallah...Yeni baslayan haftanizin guzel gecmesi dilegi ile :)


6 yorum:

  1. Eline sağlık harika bir tart bu sevgiler

    YanıtlaSil
  2. merhaba ayten hnmcım ellerine sağlık bluberi burda çok pahalı küçük pakette bir kaç büyük markette kurusunu görmüştüm fiyatı 18 tl den başlıyordu tadını çok merak ettiğim bir meyve açıkcası tariflerde özellikle yabancı bloglarda görmüştüm çok kullandıklarına göre tadı güzel lezzetli olmalı tart kalıbınızı merak ettim benim tart kalıbım yok borcamda olurmu yapışırmı ? sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Eminecim..:) burara da kucuk bir paket blueberry oldukca pahali o yuzden agacini alip ektim bahceye :)) dondurulmus istedigin bir meyve cesidi veya tazesini de kullanabilirsin blueberry yerine..borcam da kullanabilirsin hamuru yaymadan once dibine yagli kagit sermen yeter duzgun cikarmani kolaylastirir tarti :) sevgilerimle Eminecim..

      Sil
  3. harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil