2 Şubat 2015 Pazartesi

Ekmek Kadayifi Tatlisi

Merhabalar..:)

Son iki hafta sonudur bu nefis yalanci ekmek kadayifi tatlisi yaptim :) Gelen misafirlerim, begenmekle kalmayip netten ciktisini alip tarifi yanlarinda goturduler..:) Biz bu tatliyi cok sevdik, ozellikle gelecek cumartesi aile yemegin de tekrar istendi o derece cok sevildi ki :) Tarifi pembecupcake.com'in sitesinden denedim..

Malzemeler

* Kek Icin
- 4 yumurta.
- 1 turk kahve fincani seker.
- 2 turk kahve fincani un.
- 1 paket kabartma tozu.
* Kremasi icin.
- 3 su bardagi sut.
- 1 yemek kasigi misir nisastasi.
- 2,5 yemek kasigi un.
- 4 yemek kasigi seker.
- 1 paket kremsanti.  (kremsanti yerine 1 kucuk kutu taze krema kullandim)
* Serbeti icin.
- 2,5 su bardagi seker.
- 3 su bardagi su.
- 1/4 limon suyu.

Yapilisi

Ilk serbet malzemelerini sos tenceresine alin.Kaynamaya basladiktan sonra 5 dakika daha  kaynatip atesten alin iyice sogumus olsun serbet.
Firini 180 deeceye ayarlayin.
Yumurta ve sekeri kopurene kadar cirpin.
Elenmis un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar cirpin.
26cm'lik kelepceli kalibin tabanina yagli kagit serin ve kek karisimini duzgunce dokup ustunu duzleyin. (ayni olcude borcam da kullanabilirsiniz)
On isinmis firinda keki yaklasik 25 dakika pisirip firindan alip tel izgara uzerine sogumaya birakin.
Krema icin sut, un, nisasta ve sekeri muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.
Soguduktan sonra icine kremsanti ekleyip iyice cirpin.
Soguyan keki ortadan ikiye kesin.
Alt parcasini servis tabagina alin ve serbetten bir miktar heryerine gelecek sekilde gezdirin.
Hazirlanan kremayi kekin alt parcasina surun.
Kalan ust parcayi ayri bir yerde dilimleyerek kremanin ustune yerlestirin.
Kalan serbeti tatlinin ustune gezdirip fistik ici veya hindistan cevizi ile susleyin.
Buzdolabinda mumkunse 1 gece veya en az 3- 4 saat dinlendirip servis yapin.


 Kremsanti yerine 1 kucuk kutu taze krema ile hazirladigim krema cok daha  lezzetli oldu.
Kalibin ebatin'dan az buyuk servis tabagi kullanin.Kekin sungerimsi bir yapisi var serbeti cektiginde hacim olark biraz buyuyor..
Gercekten cok nefis bir tatli denemenizi oneririm..:)

Haftaniz guzel ve tatli baslasin..Sevgilerimle


 

13 yorum:

  1. Tarifi kaydettim,elinize saglik!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpilcim insallah begenirsin inan cok leziz bir tatli:)

      Sil
  2. şimdi olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ekmek kadayıfına bayılırım ya, senin tarifinle yapacağım bende.

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem görünüyor,ellerinize sağlık.Afiyet şeker olsun.

    YanıtlaSil
  5. tarifleriniz cok guzel ellerinize saglık gorsellerınız benı benden aldı..cok nefıs cekımler yapmıssınız.cok begendım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begenmeniz beni cok mutlu ve memnun etti :) sevgılerımle canım ☺️

      Sil
  6. ama sızı ızleyebilmemız ıcın bır yer bulamadım

    YanıtlaSil
  7. tam da dediğin gibi nefis görünüyor
    madem bu kadar güzel oluyor o halde biz de deneyelim
    tabi müsaaden olursa
    hayırlı cumalar kal sağlıcakla

    YanıtlaSil